Meillä oli tänä vuonna ihanan perinteinen juhannus; lähdettiin perjantaina meidän porukoiden mökille kullan kanssa. Olin ollu päiväl vielä hetken töissä, mut onneks juhannusaaton takia päivä oli tavallista lyhyempi.

Päästiin suoraan meneen saunaan ja uimaan hyisen kylmään jokeen. Karu puoli viikonlopus oli pärjätä ilman juoksevaa vettä, mut sen takia oliki jo ihana palata kotiin. Sitte grillailtiin makkaraa ja pekoniin käärittyjä herkkusieniä sinihomejuuston kera. Muuki ruoka oli tosi ihanaa. Syötiin fetasalaattia ja patonkia sekä juomaksi jokunen lasi viiniä.

Sillon käytiin vielä koko porukalla ulkona lenkillä joen varres. Oli kaunista, mutta vähän hyttyset kiusas meitä. Vähän harmitti, ku veli ei lähtenyt mukaan mut se halus viettää juhannusta kavereiden kanssa. Sitä ei muutenkaa kovin usein kiinnosta olla meidän seuras. Kaippa sil on aina ne omat juttunsa. Soitin sille kumminki illal ja toivotin hauskaa jussia.

Seuraavana aamuna vanhemmat onnistui taas vähän hölisemään turhan aikaisin, enkä saanu nukuttua kunnolla. Se on aina sama juttu. Jotenki toiset vaan herää niin aikasin ja on eri rytmis ku itse. Toi oli yks tärkeinpiä syitä aikoinaan, miksi muutin pois kotoa. Kaipaan rauhaa, mut vanhemmat pälättää suuresti melki koko ajan. 

Kuitenki muu päivä meni rauhassa, saunottiin toisenki kerran ja meil oli oikein perinteiset vihdatki mukana. Tulee semmonen virkistys ku aiheuttaa itselleen pientä kipua. Se jotenki rentouttaa oudolla tavalla.

Sitte grillattiin lisää makkaraa ja lähdettiin kohti juhannustansseja. Oltiin kultsin kans kevät tanssikurssilla, niin nyt osattiin vähä paremmin ku ennen. Isäki kehu, että ollaan jo sitä paljo parempia. Isä ei kyl osaa paljo ku valssia ja humppaa.

Tansseis huomas, että mua ja kultaa tuijoteltiin ku oltiin nuoria, kauniita ja keskimääräistä tanssitaitoisempia. Suurin osa siellä oli keski-ikäisiä tai sitä vanhempia pariskuntia. Mukaan mahtui joitakin taitureita, mut monet ei osannu muuta ku valssin.

Nuoria naisia siel oli enemmän ku nuoria miehiä. Siks kannattais sinkkujen jätkien opetella tanssiin kunnolla. Että vink vink!

Säälittävää oli keski-ikäiset tyypit jotka oli aiva liian humalas. Joku mieski vaan nojas vaimoonsa siinä tanssilaval eikä meinannu ollenkaa pysyy pystys. Toki baareis näkee kyl paljo enemmän yltiöhumalaisia, ku tuolla mut kuitenki.

Hauskaa siellä oli kumminki. Välil käytiin autolta juomas viiniä, ku siel ei ollu anniskelua. Katseltiin kaunista auringon laskua ja jalat tanssahtelin jopa rakoille asti. Olin vielä kuvitellu, et noi kengät on hyvät tanssia. Yöllä ku palattiin kotia niin isä ja muru paisto vielä yöpalaks makkaraa grillissä. Itse lähdin siinä vaihees veteleen sikeitä.

Tänään palattiin kotia kaupunkiin ja eksyttiin matkalla ostoksille kauppaan. Mulle iski kauhee shoppailuinto ku tajusin, et alennusmyynnit on alkanu. Kulta onneks ymmärsi  tilanteen ja lähti hakeen ruuat yksin. Mukaan tarttui neule syksyksi, mustat suorat housut ja kynähame, niittihame ja valkoinen perustoppi. Osa oli jopa 70% alennettuun hintaan niin ei harmittanu kauheesti.

Muuten päivä on menny rennosti ja huomaan hinkuvani huomenna lisää kaupoille, ku meen vasta iltavuoroon duuniin. Oon jotenki taas rakkaalle etäinen, koska oon täs koneel, mut kaipaan vaan rauhaa ja hiljaisuutta omine ajatuksineni. Mutta niin ihana pienine vikoineen oli tämä juhannus. Hyvää yötä!